Waar staat Aircooled VW Belgium voor?

Aircooled VW Belgium is een vereniging van 20 clubs en verenigingen met een passie voor de luchtgekoelde volkswagen old timers. Doel van deze vereniging is om de clubs/verenigingen over de taalgrenzen heen samen te brengen. Dit om elkaar beter te leren kennen en waar mogelijk de kalender van hun meetings op elkaar af te stemmen, met als doel samen te werken ipv elkaar te beconcureren.

Op 27/11/2001 vond de eerste min of meer nationale vergadering plaats van Belgische aircooled clubs/verenigingen die een meeting organiseren. Deze vergadering had plaats te Dworp en er waren een zestigtal clubs/verenigingen aangeschreven waarvan twintig positief hebben gereageerd. Deze clubs/verenigingen hadden als doel de Belgische meeting kalender eens onder de loep te nemen en in de mate van het mogelijke op elkaar af te stemmen. Dat er bereidheid was bij de aanwezige clubs/verenigingen was van in het begin merkbaar en waar twee meetings op een dag vielen waarvan de datum al vast lag, sprak men om mekaar een bezoekje te brengen tijdens de rondrit.

Ook werd er voorgesteld een logo te maken waarmee dat de aanwezige clubs/verenigingen om aan de buitenwereld hun verbondenheid kenbaar te maken dat ze een overleggende club zijn met andere clubs. Zij zullen het logo op hun site en eventueel flyers en affiches plaatsen.

Het logo dat gekozen werd op de 2de vergadering van 'aircooled clubs' die plaatsvond op 29 oktober 2011 is het logo dat bovenaan deze pagina staat afgebeeld.